Bugetul asigurarilor sociale pe 2012, votat fara amendamente

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 20:51
2321 citiri
Bugetul asigurarilor sociale pe 2012, votat fara amendamente

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, miercuri seara, Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2012, fara niciun amendament al Opozitiei.

Parlamentarii PSD si PNL au acuzat partidele din arcul guvernamental ca au trecut un "buget al groazei si al saraciei" si s-au plans de faptul ca din 9.000 de amendamente depuse de Opozitie in ultimele trei zile de dezbateri, partidele de la putere nu au vrut sa treaca niciunul.

"Este o lege a responsabilitatii, corelam cheltuielile cu veniturile. Repet, trebuie sa ne corelam veniturile cu cheltuielile si sa nu amagim pe nimeni", a declarat, in plen, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, in urma unor repetate apeluri ale Opozitiei.

Voturile finale la Legea bugetului de stat pe anul 2012 si la Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2012 va fi acordat joi, in plenul reunit al Parlamentului, cel mai probabil in jurul orei 12.00, a anuntat presedintele de sedinta, Roberta Anastase.

Bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul fiscal 2012, in varianta aprobata miercuri in plen, este de 48,7 miliarde de lei. Bugetul asigurarilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii este de 48,4 miliarde de lei, iar sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale este de 268,9 milioane de lei.

#buget asigurari sociale, #buget 2012 , #Politica interna