Olteanu (BNR): Resursele Romaniei, bune pentru investitorii straini

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 13:16
1980 citiri
Olteanu (BNR): Resursele Romaniei, bune pentru investitorii straini

Resursele naturale ale Romaniei pot reprezenta o buna oportunitate pentru investitori, a apreciat, miercuri, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Bogdan Olteanu, care a participat la conferinta 'CEE si China: Punti de investitii si oportunitati de afaceri', organizata de CFA Romania.

'Optiunea politica in domeniul resurselor naturale poate avea doua alternative. Sa ramana in proprietatea statului sau sa fie administrate de concesionari. As vedea in resursele naturale ale Romaniei o buna oportunitate pentru investitorii straini', a aratat Olteanu.

Potrivit acestuia, in ceea ce priveste companiile administrate de stat, se pune intrebarea daca statul are capacitatea sa administreze aceste companii. 'Are statul capacitatea sa administreze aceste companii? O fabrica nu poate fi tinuta inchisa, pana cand te decizi daca stii sa o administrezi sau nu', a mentionat reprezentantul bancii centrale.

Viceguvernatorul BNR a reafirmat atasamentul institutiei fata de rolul sau de a crea un climat favorabil atragerii investitorilor si mentinerii increderii acestora in economia romaneasca. 'Banca Nationala va continua sa exercite rolul sau de mentinere a stabilitatii preturilor, a stabilitatii financiare si a stabilitatii indicatorilor financiari macroeconomici', a subliniat Bogdan Olteanu.

Conferinta CFA isi propune sa promoveze Romania ca destinatie de afaceri, plasand-o pe harta investitiilor asiatice in Europa Centrala si de Est, sa puna in valoare si sa promoveze relatile cu China - un investitor important la nivel mondial, a carui prezenta este inca modesta in regiunea CEE.

CFA Romania, organizatie afiliata la CFA Institute, reuneste specialisti in domeniul financiar in piete de capital si in economie. Membrii si detinatorii titlului CFA respecta standarde internationale de etica profesionala, iar curicula examenelor CFA testeaza cunoasterea unor standarde profesionale acceptate la nivel international privind pietele financiare, macroeconomia si investitiile. Unul dintre obiectivele CFA Romania este dezvoltarea pietei de capital romanesti. In prezent, CFA Romania are peste 130 de membri.

#exploatare resurse naturale, #Bogdan Olteanu BNR resurse naturale, #companii de stat management , #Politica interna