Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: Am decis sustinerea din fonduri europene a realizarii unui "laser superperformant", la Magurele

Boc: Am decis sustinerea din fonduri europene a realizarii unui "laser superperformant", la Magurele


Premierul Emil Boc a anuntat marti, la Palatul Victoria, ca "laserul superperformant" care va fi realizat pe Platforma Magurele va fi finantat din fonduri europene, iar Guvernul a transmis o propunere in acest sens catre UE.

"In privinta utilizarii fondurilor europene, anul acesta vom putea face solicitari de realocare a unor bani de pe anumite componente pe alte componente. Vreau sa stiti ca in Guvern am luat decizia de a sustine din fonduri europene realizarea unui laser superperformant, unic in Europa. Investitia in tehnologie avansata de la Magurele va fi de peste 200 de milioane de euro", a declarat seful executivului.

Anuntul a fost facut in cadrul unei dezbateri a CoNaCo, la care au fost invitati sa participe mai multi tineri.

In opinia primului ministru, investitia de la Magurele "reprezinta un proiect prioritar al Romaniei care ne va identifica in UE si in lume pe ceea ce inseamna cercetare avansata si tehnologie pe masura".

De asemenea, seful executivului a reaminitit ca tot prin realocarea unor sume din fondurile europene guvernul are in vedere continuarea programului de reabilitarea termica a blocurilor de locuit, dar si sustinerea infrastructurii rutiere de pe Coridorul IV.

Cele trei propuneri au fost transmise deja UE, a precizat Emil Boc.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, declara, la preluarea mandatului, ca printre prioritatile sale se afla si finantarea din fonduri europene a proiectului de la Magurele.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1078 ori