Roberta Anastase s-a intalnit cu ambasadorul Marii Britanii

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 18:47
1783 citiri
Roberta Anastase s-a intalnit cu ambasadorul Marii Britanii

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, s-a intalnit marti cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Martin Harris, ocazie cu care a aratat ca masurile de austeritate vor viza, in perioada urmatoare, domeniile sanatatii si educatiei.

La intalnire a participat si deputatul PDL Sever Voinescu, presedinte al delegatiei romane la Adunarea Parlamentara NATO si membru al Comisiei de politica externa a Camerei Deputatilor.

Referindu-se la criza curenta a datoriilor suverane, partea romana a aratat ca masurile de austeritate asumate de Executivul de la Bucuresti in ultimii ani s-au dovedit necesare si din perspectiva evolutiei ulterioare a crizei globale.

In opinia ambasadorului Martin Harris, pachete legislative de austeritate similare au fost adoptate sau sunt in curs de adoptare in alte economii europene. Necesitatea lor nu mai poate fi pusa la indoiala. Mai mult, statele care au angajat decizii reformatoare din timp, precum Romania, sunt mai bine pregatite sa raspunda unei noi crize si vor putea beneficia de economii mai competitive la iesirea din criza.

Presedintele Camerei Deputatilor a remarcat, in context, ca aceste masuri urmeaza a fi completate in perioada urmatoare de demersuri similare de reformare in domeniile sanatatii si educatiei", se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, pe durata intrevederii interlocutorii au trecut in revista stadiul curent al relatiilor bilaterale si elementele principale ale agendei europene.

Intalnirea este de bun augur pentru o mai buna colaborare romano-britanica

"In contextul implinirii, in 2010, a 130 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice, ambasadorul a notat relatia ascendenta si cooperarea bilaterala economica si politica intensa din ultima perioada. Romania si Regatul Unit impartasesc nu doar schimburi economice bilaterale substantiale, viziuni similare asupra prioritatilor europene si internationale, ci si angajamente de securitate comune, se precizeaza in comunicat.

De asemenea, este mentionat faptul ca vizita presedintelui Camerei Deputatilor la Londra, programata pentru anul viitor, impreuna cu o delegatie a Camerei Deputatilor, la invitatia omologului britanic, constituie o excelenta ocazie de reafirmare a principiilor ce ghideaza actiunea comuna romano-britanica.

In incheierea intrevederii a avut loc un schimb de opinii pe marginea agendelor politice si legislative din cele doua tari in perioada imediat urmatoare si pe durata anului 2012.

#Roberta Anastase Marea Britanie, #Roberta Anastase vizita ambasador , #Politica externa