Iliescu: Basescu nu are cultura necesara intelegerii proceselor economice la care se refera

Luni, 15 Iunie 2009, ora 14:47
1559 citiri
Iliescu: Basescu nu are cultura necesara intelegerii proceselor economice la care se refera

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a recomandat, luni, sefului statului, Traian Basescu, sa dea dovada de prudenta si retinere, ca sa nu dea spectacole penibile, el apreciind ca Traian Basescu nu are cultura necesara pentru a intelege procesele si fenomenele economice la care se refera.

Iliescu a facut aceasta declaratie comentand vizita pe care presedintele Traian Basescu a facut-o la Guvern, duminica, precizeaza Mediafax.

"Criza nu apartine Romaniei. S-a declansat in centrul sistemului mondial, s-a extins la scara globala. Europa este cuprinsa de efectele acestei crize. Nu este o mare descoperire. Domnul Basescu isi tot cauta pretexte ca sa iasa in fata, sa-l vada lumea si sa-si dea cu presupusul. Nu are nici macar cultura necesara ca sa inteleaga procesele, fenomenele asupra carora se pronunta si ar fi bine sa fie mai prudent, mai retinut, ca sa nu dea spectacole penibile", a spus Iliescu.

El a mai aratat ca participarea lui Traian Basescu la sedinta de Guvern de duminica a fost "total neavenita", avand in vedere faptul ca seful statului poate participa la sedintele Executivului doar atunci cand pe ordinea de zi se afla subiecte legate de probleme de securitate si de politica externa.

Iliescu a mai apreciat ca prezenta lui Basescu la sedinta Executivului nu respecta regulile fundamentale constitutionale.

Presedintele Traian Basescu a fost prezent, duminica, la inceputul sedintei de Guvern, unde urma sa se discute despre descentralizare, aplicarea programului "Prima Casa" si comasarea unor taxe si tarife parafiscale. 

 

#basescu, #criza, #iliescu , #Politica externa