Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Diaconescu: Schimburile economice cu SUA au nevoie de un impuls

Diaconescu: Schimburile economice cu SUA au nevoie de un impuls


Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu a avut, vineri seara, o intrevedere cu Mark Gitenstein, ambasadorul SUA in Romania, in cadrul careia a fost accentuata necesitatea impulsionarii schimburilor economice si stimularii interesului investitorilor americani pentru piata romaneasca.

Cu acest prilej, ministrul afacerilor externe a exprimat satisfactia - impartasita pe deplin de ambasadorul Gitenstein - pentru nivelul excelent al cooperarii bilaterale romano - americane in toate domeniile circumscrise Parteneriatului Strategic, relansat anul trecut prin Declaratia Comuna privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI.

"Cei doi oficiali au salutat intrarea in vigoare a Acordului bilateral privind problematica apararii antiracheta, la 23 decembrie 2011, aflat in prezent in stadiul implementarii prevederilor sale. Intalnirea a prilejuit un schimb de opinii pe subiecte de interes comun de pe agenda globala si de securitate, fiind subliniata convergenta de opinii impartasite de cele doua state la nivel international si multilateral. In cadrul discutiilor, cei doi interlocutori au subliniat in mod deosebit necesitatea impulsionarii schimburilor economice si stimularii interesului investitorilor americani pentru piata romaneasca", se arata in comunicatul MAE.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1134 ori