Microsoft va introduce licente pentru a-i aduce pe utilizatorii pirat de Windows XP in legalitate

Luni, 08 Octombrie 2007, ora 16:40
1161 citiri
Microsoft va introduce licente pentru a-i aduce pe utilizatorii pirat de Windows XP in legalitate

Microsoft Corp. va introduce un nou sistem de licente pentru consumatorii care au fost prinsi utilizand o copie de Windows XP ilegala sau contrafacuta si care trebuie sa intre in legalitate, potrivit Computerworld.

"Utilizatorii care au fost prinsi cu versiuni contrafacute de Windows XP pot achizitiona licente", a declarat directorul initiativei Genuine Software, Cori Hartje.

Noul program, numit "Get Genuine Windows Agreement" (GGWA), culmineaza eforturile Microsoft de a pune stop piratarii si uzului neautorizat de sisteme Windows, mai precizeaza Cori Hartje.

"Intelegerea pentru obtinerea variantei originale Windows, GGWA, ar trebui sa usureze situatia legalizarii licentelor pentru utilizatori. Insa nu o vad ca avand un impact asupra ratei de piratare", a precizat un analist al Microsoft.

Intelegerea se bazeaza pe volumul standard de contracte pentru licente al Microsoft. Majoritatea organizatiilor care folosesc licente piratate recurg la aceasta optiune nu pentru ca au cumparat computerele cu sistem Windows XP piratat, ci pentru ca au contrafacut numarul de licente ei insisi.

"Exista un motiv foarte bun pentru care oamenii nu isi achizitioneaza intotdeauna licente, si acesta nu este nepriceperea clientilor, ci faptul ca sistemul de licentiere al Microsoft este inca foarte greu de inteles", considera un client al Microsoft.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.