Raport la OUG 50: nu se aplica la contractele in derulare

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 00:46
1549 citiri
Raport la OUG 50: nu se aplica la contractele in derulare

Comisia de Buget-Finante a elaborat, miercuri, un raport suplimentar la OUG 50, stabilind ca Ordonanta nu se aplica contractelor in derulare, cu exceptia comisioanelor de rambursare anticipata, care raman zero, ca refinantarea se negociaza si ca CAR-urile nu intra sub incidenta actului, informeaza Mediafax.

Vicepresedintele Comisiei de Buget-Finante, deputatul PDL Adrian Nitu, cel care a condus lucrarile comisiei in absenta deputatilor din opozitie a precizat ca raportul suplimentar prevede faptul ca OUG 50 nu se aplica contractelor in derulare, cu exceptia comisioanelor de rambursare anticipata care sunt zero.

El a adaugat ca in Raport a fost modificata prevederea referitoare la obligativitatea bancii de a refinanta, fara costuri, creditele, stabilindu-se ca banca sa poata refinanta un credit, in urma analizei clientului, negociind posibilitatile de refinantare.

Nitu a mai spus ca CAR-urile nu intra sub incidenta OUG 50, fiind institutii financiare nebancare, dar a precizat ca, totuusi, vor exista "mici prevderi", ca "pentru orice istitutie financiara nebancara".

Intrebat ce stabileste raportul suplimentar referitor la actele aditionale, Nitu a spus ca s-a decis ca toate contractele care au fost semnate sa ramana in vigoare, iar cele care au fost intrate in vigoare conform legii sa ramana in vigoare, cu exceptia data de situatia in care sunt atacate fie de client, fie de banca, caz in care urmeaza sa se renegocieze contractul.

Nitu a mai spus ca nu a fost vorba de declansarea procedurii de infringement in cazul OUG 50, ci de o atentionare suplimentara.

"Nu a fost procedura de infringment. A fost de pre-infringment, adica o atentionare de informatii suplimenatare care, de fapt, ar fi putut, daca nu erau indeplinite conditiile, sa declanseze ulterior procedura. Dar nu e vorba de o procedura de infringment", a spus Nitu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#oug 50, #contracte, #credite, #ordonanta , #Ordonanta