Pogea: Toti bugetarii vor primi cel de-al 13-lea salariu, in martie

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 10:09
1676 citiri
Pogea: Toti bugetarii vor primi cel de-al 13-lea salariu, in martie

Peste 1,3 milioane de bugetari isi vor primi cel de-al 13-lea salariu pana la sfarsitul lunii martie, iar procesul de acordare a acestuia va incepe chiar de luni, a declarat, joi, la Realitatea TV, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea.

 

"Bugetarii isi vor primi cel de-al 13-lea salariu in luna martie, urmand ca din 2 martie sa inceapa distribuirea acestora esalonat. Oamenii trebuie sa aiba rabdare intrucat isi vor primi toti salariile intr-o luna", a precizat Pogea.

Reprezentantii Finantelor au precizat pentru NewsIn ca plata celui de-al 13-lea salariu pentru angajatii care lucreaza in institutiile publice va necesita un efort de la bugetul de stat de 420 de milioane lei. Acesti bani vor fi folositi pentru plata salariilor pentru aproape 600.000 de functionari publici si profesori.

Restul, de pana la 1,3 milioane de bugetari, isi vor primi cel de-al 13-lea salariu din bugetele locale si din bugetele proprii ale institutiilor, au mai explicat reprezentantii Finantelor.

In schimb, Guvernul a propus reducerea cheltuielilor bugetare in acest an cu 1,62 miliarde lei prin neacordarea salariului de merit, eliminarea premiilor pentru toate categoriile de personal, neplata orelor suplimentare si eliminarea a 18 sporuri si indemnizatii, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bugetari, #pogea, #salariu , #Ordonanta