Perioada in care directorii de companii primesc indemnizatii reduse, extinsa cu 6 luni

Marti, 29 Decembrie 2009, ora 13:55
1853 citiri
Perioada in care directorii de companii primesc indemnizatii reduse, extinsa cu 6 luni

Directorii companiilor de stat si reprezentantii statului in Consiliile de Administratie de la regii si societati cu capital integral sau majoritar de stat vor fi plafonate si anul viitor, pana la 30 iunie 2010, la nivelul de 1% din remuneratia unui secretar de stat, respectiv a presedintelui de CA. 

Extinderea perioadei in care indemnizatiile directorilor companiilor de stat si reprezentantilor statului in organele de conducere sau de control ale regiilor autonome si societatilor cu capital integral sau majoritar de stat, care trebuia sa expire la 31 decembrie 2009, a fost decisa de Guvern prin ordonanta de urgenta, in prima sedinta dupa votul de investitura al Parlamentului.

"Pana la 30 iunie 2010, reprezentantii statului sau ai unitatilor administrativ-teritoriale in organele de conducere sau de control ale regiilor autonome, companii nationale si societatilor la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritoriala, inclusiv filialele acestora, beneficiaza de o indemnizatie de 1% din remuneratia directorului/directorului general sau a presedintelui consiliului de administratie, respectiv al consiliului de supraveghere", se arata in actul normativ.

Ordonanta extinde tot pana la 30 iunie 2010 si prevederea conform careia directorul general/directorul unei regii sau companii de stat primeste o remuneratie lunara care nu poate depasi nivelul indemnizatiei lunare acordate pentru functia de secretar de stat.

"Avand in vedere situatia economica existenta, precum si previziunile pentru anul 2010, se impune mentinerea pana la 30 iunie 2010 a restrictiilor cu privire la cheltuielile operatorilor economici cu capital de stat", se arata in documentul obtinut de MEDIAFAX.

Actul normativ aprobat de Guvern mai stabileste ca salariul personalului din unitatile de management de proiect va fi calculat prin asimilare cu salarizarea personalului din institutiile publice la nivelul carora functioneaza.

In prezent, nivelul de salarizare a personalului unitatilor de management de proiect este negociat cu conducatorul structurii.

Pentru 2009, Guvernul a decis ca indemnizatiile membrilor Consiliilor de Administratie din companiile de stat si regiile autonome sa fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societati.

In acelasi timp, salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizatiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#directori, # de, # companii, # indemnizatii , #Ordonanta