Guvernul renunta la ajutorul pentru mame si tineri la prima casatorie

Vineri, 14 Mai 2010, ora 12:33
6321 citiri
Guvernul renunta la ajutorul pentru mame si tineri la prima casatorie

Guvernul va anula ajutorul financar de 230 lei platit mamelor la nasterea copilului, precum si alocatia de 200 euro destinata tinerilor aflati la prima casatorie, drepturi care vor mai putea fi solicitate pana la finalul lunii octombrie doar pentru nasteri si casatorii inregistrate pana la 1 iunie, precizeaza Mediafax.

Dupa data de 31 octombrie 2010, pana la care trebuie depuse cererile de plata, aceste drepturi financiare vor fi prescrise, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta pentru reducerea cheltuielilor sociale aflat in stadiu de elaborare.

In prezent, mamele au dreptul la o alocatie in cuantum de 230 lei pentru fiecare dintre primii patru copii nascuti vii, iar tinerii casatoriti primesc o alocatie de 200 euro din partea statului, daca se afla la prima casatorie.

Ambele alocatii sunt acordate o singura data.

Proiectul de act normativ mai releva ca, in 2010, nu vor mai fi acordate nici ajutoare de urgenta familiilor sau persoanelor aflate in situatii de necesitate datorate calamitatilor naturale, incendiilor ori accidentelor si nici ajutoarele financiare care pot fi alocate prin Fondul national de solidaritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutor, #anulare, #casatorie, #financiar, #guvern, #nastere , #Ordonanta