Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grabiti-va sa prindeti comisionul redus de rambursare anticipata!

Grabiti-va sa prindeti comisionul redus de rambursare anticipata!

Cine are un credit in derulare si vrea sa ramburseze acum anticipat sumele imprumutate beneficiaza de comisionul plafonat la cel mult 1% prin Ordonanta 50 din 11 iunie, pe care insa Guvernul s-a angajat in fata Fondului Monetar International sa o modifice, dupa presiunile facute de bancheri.

Sunt in joc credite de 24 de miliarde de euro acordate de banci in trecut clientilor individuali, dintre care multi au ramas cu dobanzi fixate la niveluri inalte si pot beneficia acum de noile reglementari pentru a se refinanta printr-un imprumut mai ieftin..

Inainte, bancile percepeau comisioane de pana la 5% din sumele rambursate anticipat.


Totusi trebuie facuta precizarea ca cei care s-au imprumutat la limita in trecut vor avea probabil probleme in a se califica pentru un credit la fel de mare in prezent, pentru ca bancile au devenit mult mai restrictive, iar in multe cazuri chiar veniturile lor au scazut.


Aceasta fereastra de oportunitate se va inchide insa in momentul in care Guvernul isi va indeplini promisiunea facuta Fondului Monetar de a renunta la aplicarea prevederilor Ordonantei si pentru creditele acordate in trecut.


Cel mai probabil, aceasta modificare va fi facuta la discutarea Ordonantei 50 din 11 iunie in Parlament. Nu a fost insa fixata o data pentru aceasta.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1362 ori
Citeste mai multe desprecomision redus rambursare credit