Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Codul Fiscal, schimbat din nou din cauza afacerilor ilegale cu motorina

Codul Fiscal, schimbat din nou din cauza afacerilor ilegale cu motorina


Ministerul Finantelor Publice denunta afacerile ilegale in care pacura este folosita drept motorina, in scopul evitarii accizarii mai mari, si vrea sa schimbe Codul Fiscal.

Statul incearca sa puna capat cazurilor de evaziune fiscala in care pacura, accizata cu 15 euro/tona, este folosita drept combustibil pentru motor, accizat cu de 25 de ori mai mult, potrivit Digi 24.

Potrivit reprezentantilor ministerului de finante, in Romania sunt producatori care realizeaza pacura si produse energetice asimilate din punct de vedere al accizelor, din amestecul motorinelor si a reziduurilor.

Fata de aceasta practica, exista indicii ca produsul finit, datorita caracterisiticilor fizico-chimice foarte apropiate cu cele ale motorinei, nu este utilizat drept combustibil pentru incalzire, ci din contra, este utilizat drept combustibil pentru motor, evitandu-se plata unei accize mult mai mari.

Proiectul de act normativ prevede sa nu se mai utilizeze, transporte, detina in afara antrepozitului fiscal sau sa nu se mai comercializeze produse tip pacura, fara a fi marcate si colorate. Produsele gasite nemarcate vor fi accizate ca motorina.

Marcarea si colorarea acestor produse va fi obligatorie atat pentru produsele din productia interna, cat si pentru produsele provenite din achizitii intracomunitare sau din import.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1853 ori