ANAF preia atributiile Vamii si Garzii Financiare

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 23:23
1975 citiri
ANAF preia atributiile Vamii si Garzii Financiare

ANAF va prelua toate atributiile Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) si Garzii Financiare, care vor fi desfiintate si transformate in structuri sau departamente fara personalitate juridica in cadrul ANAF coordoate de cate un vicepresedinte, reorganizare care va presupune reduceri de personal, potrivit Mediafax.

Astfel, ANAF va prelua activitatea aparatului central al ANV, birourilor vamale de frontiera si de interior, precum si activitatea Comisariatului General al Garzii Financiare, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta.

Referitor la personalul care va forma noua structura, proiectul precizeaza doar ca acesta se va incadra in limita numarului de posturi aprobate pentru aparatul propriu al ANAF, fara sa mentioneze numarul angajatilor care vor fi disponibilizati.

"Incetarea raporturilor de serviciu sau de munca ale personalului (...) se va face cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare", se arata in proiect.

Organizarea, functionarea si atributiile ANAF si a unitatilor sale subordonate vor fi reglementate prin hotarare a Guvernului, care va fi emisa in maxim 45 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta.

Directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, institutii cu personalitate juridica organizate in subordinea ANAF si a Ministerului Finantelor Publice, vor fi reorganizate ca unitati subordonate denumite directii de administrare fiscala judetene si a municipiului Bucuresti.

Acestea vor prelua activitatea directiilor regionale pentru accize si operatiuni vamale si a directiilor judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiunile vamale din cadrul ANV, cu exceptia birourilor vamale de frontiera si de interior.

In urma restructurarii, personalul va purta in timpul serviciului uniforma, insemne distinctive, ecusoane si, dupa caz, armament si alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de autoaparare, protectie si comunicare, care vor fi atribuite gratuit.

In termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta, vor fi infiintate 8 directii de administrare fiscala regionale, care vor avea rolul de structuri teritoriale ale ANAF in subordinea Ministerului Finantelor.

Potrivit Guvernului, restructurarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala este necesara pentru a consolida cadrul legal privind lupa impotriva evaziunii fiscale, pentru a elimina paralelismele si evaluarea fiscala diferita sau chiar contrara a aceleiasi operatiuni economice. 

#anaf, #garda financiara, #vama , #Ordonanta

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  2. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  3. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  4. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO
  5. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  6. Situația datoriei publice a României pe termen scurt ne împinge spre catastrofă. Rezervele valutare ale BNR nu fac față împrumuturilor
  7. Putin a infiltrat un cal troian într-un stat NATO: 60 de ani va depinde de Rusia
  8. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  9. Ce facturi imense ne așteaptă la energie din 2025. Semnalul de alarmă tras de furnizori, dacă nu se iau măsuri până la ridicarea plafoanelor
  10. Vești proaste: Cresc taxele! La cât va ajunge impozitul pe venit dacă se păstrează cota unică în 2025