Alocatia complementara si cea pentru familia monoparentala, plafonate la maxim 60-70 lei lunar

Vineri, 14 Mai 2010, ora 12:23
2644 citiri
Alocatia complementara si cea pentru familia monoparentala, plafonate la maxim 60-70 lei lunar

Alocatia lunara de plasament pentru protectia copilului si indemnizatiile si ajutoarele pentru insotitorii persoanelor cu handicap vor fi reduse cu 15%, iar alocatia familiala complementara si cea de sustinere a familiei monoparentale vor fi plafonate la maxim 60 lei, respectiv cel mult 70 lei lunar, relateaza Mediafax.

Reducerile de alocatii sunt incluse intr-un proiect de ordonanta de urgenta aflat in stadiu de elaborare.

Alocatia familiala complementara si cea pentru familii monoparentale este acordata persoanelor care realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la salariul minim net pe economie.

Conform documentului, alocatia familiala complementara va fi plafonata la 40 lei pentru o familie cu un copil (fata de 50 lei in prezent), la 50 lei pentru familia cu doi copii (60 lei in prezent), la 55 lei pentru familia cu trei copii (65 lei in prezent) si la 60 lei pentru familia cu patru sau mai multi copii (70 lei in prezent).

Alocatia de sustinere pentru familia monoparentala va fi plafonata la 60 lei pentru familia cu un copil (fata de 70 lei in prezent), la 65 lei pentru familia cu doi copii (80 lei in prezent), la 70 lei pentru familia cu trei copii (85 lei in prezent) si la 75 lei pentru familia cu patru sau mai multi copii (90 lei in prezent).

Cuantumul indemnizatiei pentru sustinerea familiei in vederea cresterii copilului va fi de asemenea diminuata cu 25%, dar nu mai putin de 600 lei. 

#alocatie, #complementara, #familia, #monoparentala, #plafon , #Ordonanta