"Winner"-ul de la Economie, Remus Vulpescu, desfiintat de analistul Mircea Cosea: "Nu are nici un fel de abilitate"

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 15:30
2790 citiri
"Winner"-ul de la Economie, Remus Vulpescu, desfiintat de analistul Mircea Cosea: "Nu are nici un fel de abilitate"

La numai o saptamana de la demisie, Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, s-a destainuit pe blogul personal si a marturisit cine va fi viitorul ministru al Economiei. "The winner is...Remus Vulpescu" scrie Varujan Vosganian pe blogul sau. Ce il recomanda pe acesta sa ocupe aceasta functie?

Numele lui Vulpescu s-a aflat printre cele patru "nominalizari" vehiculate saptamana trecuta la scaunul lasat liber la Ministerul Economiei dupa demisia lui Varujan Vosganian, alaturi de Nini Sapunaru, Cristian Buican si Mihai Lupu.

Asadar, in opinia lui Vosganian, liberalii il vor desemna pe Vulpescu, in prezent, director de cabinet al ministrului de Finante, Daniel Chitoiu.

"Am fost martor, ca toti romanii care s-au uitat la privatizarea Oltchim, la dovada de incompetenta de care acest domn a dat dovada si pe care o are in ceea ce priveste privatizarea si economia, dar si la o anumita neseriozitate, o anumita lipsa de responsabilitate pe care un reprezentant al statului nu ar fi trebuit sa o dea", a declarat pentru Business24 analistul economic Mircea Cosea.

Acesta si-a sustinut punctul de vedere afirmand ca in Guvernul Romaniei, dar mai ales la reprezentantii Partidului National Liberal, exista o atitudine de incalcare a oricaror reguli de deontologie guvernamentala prin aducerea rudelor si prietenilor in posturi de conducere.

Cosea: "Nu sunt mirat de asa ceva stiind ca este unul dintre apropiatii domnului Chitoiu"

Potrivit acestuia, Daniel Chitoiu este cel care il sustine pe Remus Vulpescu la functia de Ministru al Economiei si cel care va avea un cuvant foarte important in partid, datorita relatiei de prietenie existenta intre cei doi care se bazeaza pe un spijin politic.

"Va fi un lucru foarte grav pentru Romania pentru ca avem deja o lipsa de credibilitate din punct de vedere al managementului guvernamental. Romania este invinuita de un anumit nepotism in ocuparea posturilor, iar aceasta ar fi inca o dovada ca in Romania chiar asa este", completeaza analistul.

Mircea Cosea descrie persoana potrivita sa ocupe functia de Ministru al Economiei ca fiind un om cu o viziune, care sa fie capabil sa fie initiatorul unei strategii de dezvoltare.

"Vulpescu nu are nici un fel de abilitate pentru a fi Ministru, asa cum nu are nici un fel de abilitate pentru a fi sef de cabinet al unui Viceprim-ministru in Guvernul Romaniei" a concluzionat Cosea.

Ce il "recomanda" pe Vulpescu pentru functia de Ministru al Economiei

Actual sef de cabinet al ministrului de finante, Remus Vulpescu a fost numit, la sfarsitul lunii mai, ca reprezentant al Ministerului Finantelor Publice in AGA Transgaz Medias.

In plus, el este si reprezentantul statului in Consiliul de Administratie al Rompetrol, membru in Consiliul de Supravghere la Fondul Proprietatea, membru in Consiliul de Supraveghere la Hidroelectrica, companie care a intrat in insolventa la cererea lui, anul trecut.

Vulpescu a demisionat in luna octombrie a anului trecut de la conducerea OPSPI, dupa ce privatizarea Oltchim a esuat. Ulterior, el a fost membru in Consiliul de Administratie al Rompetrol Rafinare. Totusi, tot in 2012, dupa esecul privatizarii Oltchim, a fost numit Directorul Directiei Conduita si Disciplina Profesionala, in Camera Consultantilor Fiscali din Romania.

Anchetele penale nu lipsesc din "palmares"

In prezent, fostul sef al Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, este anchetat de DNA, dupa ce mai multe firme au depus plangeri impotriva acestuia.

Pe numele lui au fost depuse mai multe plangeri prin care anumite firme sesizau DNA in legatura cu posibuile aranjamente ale licitatiilor si ca Remus Vulpescu s-ar fi implicat personal in aranjarea mai multor licitatii.

#Remus Vulpescu ministru Economiei, #demisie ministru Varujan Vosganian, #ministrul economiei, #propuneri ministru economiei , #Ministri