Vosganian: Mechel reporneste productia, iar Arpechim ramane in picioare

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 14:19
1536 citiri
Vosganian: Mechel reporneste productia, iar Arpechim ramane in picioare

Noul proprietar al fostelor combinate siderurgice din Romania ale grupului rus Mechel, firma Invest Nikarom, va reporni in luna martie productia la unitatile din Targoviste si Buzau si ar putea lua in calcul revanzarea unitatilor din Braila si Campia Turzii, daca va gasi cumparatori.

"Actionarul a spus urmatoarele: la inceputul lunii martie vor reporni unitatile de la Targoviste si Buzau, care reprezinta 80% din capacitatile de productie ale Mechel din Romania. Domnul Chumakov m-a asigurat ca are in vedere atragerea de investitii pentru aceste combinate. Laminorul Braila si Campia Turzii vor fi supuse unui proces de reorganizare si, in functie de rezultate, se va discuta si numarul de salariati care vor fi reintegrati. Actionarul nu a exclus si posibilitatea unor disponibilizari, dar a pus-o in contextul reusitei acestei strategii (...) si nici ipoteza ca, daca va exista un investitor care sa le preia, sa le vanda", a afirmat Ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Arpechim nu va fi demolata

Vosganian afirma, de asemenea, ca OMV Petrom nu va demola Arpechim Pitesti, asa cum a anuntat joi conducerea companiei petroliere, ci va sta "la dispozitia" Guvernului in masura in care statul va gasi o solutie de integrare a rafinariei cu combinatul chimic Oltchim.

"Am avut in aceasta dimineata (vineri - n.r.) consultari cu conducerea OMV Petrom si sunt mandatat sa va spun ca OMV Petrom isi va corela strategia privind Arpechim cu strategia privind reorganizarea Oltchim, astfel incat OMV Petrom sa sustina eforturile Oltchim de reorganizare si de repornire a intregii activitati. OMV nu va proceda la demolarea Arpechim, ci va sta la dispozitia noastra in situatia in care va exista posibilitatea repornirii lantului de petrochimie, si sa discutam si posibilitatea de a integra in acest lant si partea de petrochimie de la Arpechim", a afirmat Vosganian vineri intr-o declaratie de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Varujan Vosganian Mechel, #Varujan Vosganian Arpechim , #Ministri