Vom avea cu 60% mai putine taxe de mediu

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 16:50
1258 citiri
Vom avea cu 60% mai putine taxe de mediu

Numarul actual al reglementarilor privind taxele, tarifele si contributiile de mediu va fi redus cu aproape 60%, pana la 42, si unele tarife vor fi redimensionate, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

"Din cele peste 400 de taxe platite in Romania, 102 sunt la noi. Vrem sa le reducem pe unele, mai ales ca am identificat cateva care sunt dublate, iar pe altele sa le comasam.

Reducerea numarului de taxe nu inseamna insa renuntarea la avizele de mediu, care sunt foarte importante", a mai spus Nemirschi.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului, Dragos Nacuta, a explicat ca numarul mare de taxe are la baza diverse acte normative defalcate, fiecare autoritate de mediu ocupandu-se de anumite tarife pentru diferite servicii - de gospodarire, de apa, de salubritate etc.

El a precizat ca se urmareste comasarea numarului de hotarari date pentru acestea, dar si renuntarea la cele care reglementeaza acelasi lucru de doua ori. "Noi nu percepem taxe ca alte ministere. Este vorba de tarife pentru diverse servicii prestate.

Fiecare autoritate s-a ocupat de anumite tarife si de aceea au aparut atat de multe. Ministerul Mediului le va reduce si va redimensiona cuantumul unora dintre ele", a declarat Nacuta, pentru NewsIn. 

#contributii, #mediu, #taxe , #Ministri

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  5. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO