Videanu spune ca SNLO va vinde carbune doar cu garantii de plata de la beneficiari

Vineri, 20 August 2010, ora 17:43
1237 citiri
Videanu spune ca SNLO va vinde carbune doar cu garantii de plata de la beneficiari

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, vineri, ca Societatea Nationala a Lignitului Oltenia va trebui de anul viitor sa incheie contracte cu autoritatile locale si alti benficiari pentru a obtine garantii de plata, transmite corespondentul NewsIn.

"Am sa incerc ca aceasta situatie sa nu se mai repete din anul 2011. De anul acesta, toate contractele se vor face cu garantii de plata, astfel incat SNLO sa nu mai sufere din acest punct de vedere, sa nu se mai confrunte cu un blocaj financiar. E practic pacat ca o astfel de entitate sa fie afectata de acest blocaj la nivelul comunitatilor locale. La nivelul Guvernului va trebui sa gasim o solutie pentru a acorda sprijin comunitatilor locale. Pentru acele comunitati locale care au nevoie de sprijin trebuie sa gasim solutii", a spus ministrul Videanu.

De asemenea, ministrul a anuntat, dupa intalnirea de lucru pe care a avut cu reprezentantii SNLO si ai complexelor energetice si liderii sindicali din minerit, ca a fost gasita solutia cresterii productiei de carbune a Societatii Lignitului.

Potrivit lui Adriean Videanu, cele trei complexuri energetice din Romania si Electrica vor exporta energie electrica pana la sfarsitul acestui an:. "Am reusit sa facem niste pachete de energie, astfel ca cele trei complexe energetice Rovinari, Turceni si Craiova, impreuna cu Electrica, vor exporta 500 de megawati. Exporturile vor viza tarile din vecinatatea Romaniei. Astfel, prin aceasta masura, care poate fi aplicata prin ordin al ministrului Economiei, adica al meu, consumul de carbune al SNLO va creste cu un milion de tone. Nu din cauza SNLO exista pierderea financiara sau blocajul. Discutia de astazi (vineri, n.r.) a vizat analiza situatiei si a activitatii celor trei unitati miniere si energertice din Gorj.

Pana la sfarsitul anului o sa infiintam cele doua mari companii", a spus ministrul Videanu.

Ministrul a declarat ca s-au primit cereri din partea unor tari vecine precum Ungaria, Bulgaria, dar si Serbia. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#videanu carbune garantii plata , #Ministri