Videanu l-a actionat in instanta pe Mugur Ciuvica

Luni, 19 Iulie 2010, ora 18:27
1453 citiri
Videanu l-a actionat in instanta pe Mugur Ciuvica

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, l-a actionat in instanta pe presedintele GIP, Mugur Ciuvica, dupa ce saptamana trecuta l-a somat public sa isi ceara scuze pentru acuzatia ca firma Marmosim a primit o concesiune fara licitatie din partea Guvernului Boc, precizeaza Mediafax.

Intrebat, luni, de MEDIAFAX, daca l-a actionat in instanta pe Ciuvica, Videanu a raspuns afirmativ.

Ciuvica a declarat, saptamana trecuta, ca Videanu a mintit cand a afirmat ca nu face afaceri cu statul si a sustinut ca firma acestuia, Marmosim, a primit o concesiune fara licitatie din partea Guvernului Boc.

In replica, Videanu a aratat, intr-un comunicat transmis de Ministerul Economiei, ca nu se implica in activitatea companiei Marmosim, iar licenta de concesiune pentru explorarea resurselor de gabbrou (roca folosita in constructii si pavaje -n.r.) din perimetrul Valea Almaselului, judetul Hunedoara, a fost obtinuta de Marmosim in 2009, in urma unui concurs public de oferte initiat de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale.

De asemenea, concesionarea activitatii de explorare a resurselor de gabbrou din perimetrul Valea Almaselului "a respectat cu strictete toate prevederile legale in vigoare", se mai arata in comunicatul Ministerului Economiei.

GIP i-a solicitat premierului Boc sa raspunda public cate licente de explorare si de exploatare a resurselor naturale au primit firmele ministrului Videanu de la stat, cate dintre aceste licente au fost acordate in urma unor licitatii deschise si care este valoarea redeventelor platite de firmele ministrului Economiei pentru concesiunile primite de la stat si care este procentul reprezentat de aceste redevente din valoarea productiei firmelor demnitarului. 

#marmosim videanu instanta , #Ministri