Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Videanu: Dunarea va fi o ruta importanta pentru transportul resurselor energetice la Marea Nordului

Videanu: Dunarea va fi o ruta importanta pentru transportul resurselor energetice la Marea Nordului

Dunarea ar putea deveni o ruta importanta de transport pana spre Marea Nordului si ar trebui sa fie nu numai un proiect al tarilor riverane, ci un proiect european, a declarat miercuri ministrul economiei, Adriean Videanu. 

"Cred ca Dunarea, ce leaga unele dintre tarile noastre, va deveni o ruta importanta de transport in regiunea Marii Negre pana spre Marea Nordului.

Cred ca avem cu totii datoria de a ne folosi de acest potential extrem de important, iar Dunarea nu va trebui sa fie numai un proiect al tarilor riverane, ci trebuie sa devina un proiect european", a declarat miercuri Adriean Videanu, prezent la masa rotunda a Ministrilor Coordonatori ai Sectoarelor Economice din tarile Initiativei Central Europene (ICE).

Videanu a adaugat ca trebuie sa gestionam cu foarte mare responsabilitate putinele resurse energetice pe care le avem in aceasta zona a Europei.

"Impreuna cu Bulgaria, Romania poate juca un rol foate important, printr-o politica coerenta comuna, astfel incat sa putem sa reprezentam interesele tuturor furnizorilor de energie din regiunea Caspica, cat si interesele tarilor din UE, de a beneficia in conditii de transparenta si eficienta, de resursele energetice din Regiunea Caspica", a afirmat Videanu. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1337 ori