Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Varujan Vosganian: "Totul trebuie privatizat!"

Varujan Vosganian: "Totul trebuie privatizat!"


Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a declarat ca, in afara de cateva exceptii, toate companiile mari de stat trebuie privatizate.

"In afara de Barajul de la Vidraru sau Portile de Fier, in afara de retelele de transport si energie electrica, Transgaz si Transelectrica, totul trebuie privatizat", a spus Varujan Vosganian in cadrul unei emisiuni la ProTV.

Ministrul a spus ca Romania are nevoie neaparat de o harta economica, harta pe care in prezent nimeni nu o detine.

Oficialul a vorbit despre exporturile Romaniei, care au ajuns la o valoare de 45 de miliarde de euro, afirmand ca inainte de Revolutie exporturile tarii noastre erau pana in 10 miliarde de dolari.

Industria de aparare a exportat in valoare de 400 de milioane de euro, a spus ministrul.

Industria auto este o piese esentiala in contextul exporturilor Romaniei, a spus ministrul.

Varujan Vosganian a afirmat ca a primit asigurari ca Ford Romania nu va reduce capacitatea de productie.

Ce se intampla cu Oltchim

Statul ia in considerare privatizarea Oltchim impreuna cu Arpechim, a spus ministrul.

Statul are in vedere trei orizonturi de timp pentru Oltchim.

In urmatoarele doua luni "trebuie sa rezolvam problema functionarii curente a Oltchim".

"Planul B este sa luam niste bani de la un consortiu de banci, sa punem management privat, o formula care sa dea incredere traderilor. In doua luni trebuie sa asigur o capacitate de peste 50% functionala la Oltchim", a spus Varujan Vosganian.

Urmatorul orizont de timp pentru Oltchim este iunie-iulie. "Pana atunci trebuie sa stim daca Oltchim este privatizabil sau nu. Eu sunt increzator, pentru ca Oltchim este in continuare competitiv", a spus Varujan Vosganian.

Ultimul orizont de timp este sfarsitul anului, cand Oltchim va trebui sa inceapa dialogul cu creditorii si sa inceapa sa-si amelioreze situatia financiare, a spus Varujan Vosganian.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2002 ori