Sulfina Barbu: Romania a inteles ca fiecare stat trebuie sa sustina stabilitatea in UE

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 21:09
1198 citiri
Sulfina Barbu: Romania a inteles ca fiecare stat trebuie sa sustina stabilitatea in UE

Romania a inteles ca UE trebuie sa fie stabila financiar, puternica si competitiva si pentru acest lucru fiecare stat membru trebuie sa isi ia masurile necesare pentru a nu crea probleme suplimentare Uniunii Europene, a declarat luni ministrul Muncii Sulfina Barbu.

Barbu a subliniat ca guvernul Romaniei "in consonanta cu un acord semnat cu FMI, CE si Banca Mondiala si-a asumat" masurile de austeritate luate in ultimii ani.

"Referitor la reforme, as aminti de Codul muncii: acesta era necesar si din punctul nostru de vedere trebuia sa venim cu o modificare pentru ca el nu mai corespundea realitatii economice", a spus ministrul Sulfina Barbu, in audierea publica "Democratia romana. Abuz politic si reactia cetatenilor", organizata de grupurile europarlamentare Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor (S&D) si ALDE.

In legatura cu initiativa guvernului de comasare a alegerilor locale si parlamentare din acest an, ministrul Sulfina Barbu a mentionat ca aceasta a fost una dictata exclusiv de ratiuni economice.

Dupa interventia ministrului roman, organizatorii au difuzat un film scurt despre situatia din Romania, dupa care eurodeputatul Traian Ungureanu (PPE/PDL) a cerut, in replica, ca delegatia PDL sa difuzeze de asemenea un film. Moderatorul audierii, jurnalistul bulgar cunoscator al limbii romane Gheorghi Gotev de la website-ul de informatii despre afacerile europene EurActiv, nu a permis insa difuzarea filmului respectiv imediat, precizand ca va permite acest lucru la finalul dezbaterii.

La reuniune mai sunt prezenti liderul grupului S&D, Hannes Swoboda, liderul ALDE, Guy Verhofstadt, presedintele PSD, Victor Ponta, presedintele PNL, Crin Antonescu, presedintele PC, Daniel Constantin, eurodeputati din delegatiile PSD si PNL, dar si din PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sulfina barbu, #stabilitate financiara, #Romania acord FMI, #masuri austeritate romania , #Ministri