Romania sustine Ucraina pe calea europeana

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 17:20
1848 citiri
Romania sustine Ucraina pe calea europeana

Leonid Kojara, ministrul ucrainean de externe, a facut o vizita pentru cateva ore la Bucuresti, in cadrul turneului fulger prin statele central si est-europene.

Acest turneu, are ca obiectiv principal asigurarea sprijinului acestora inaintea summit-ului de la Vilnius, unde Kievul si Chisinaul asteapta sa incheie acordurile de asociere si de liber schimb cu Uniunea Europeana.

Ucraina are nevoie de sprijinul Romaniei, ca stat membru al Uniunii Europene, in bataliile sale pentru apropierea de Bruxelles" a fost mesajul transmis de oficialul ucrainean Presedintelui Senatului Romaniei, domnul Crin Antonescu si reprezentantului minoritatii ucrainene, deputatul Ivan Marocico, care au intampinat delegatia oaspete la Palatul Parlamentului.

Raspunsul reprezentantilor Parlamentului Romaniei a fost unul prompt: "Romania sustine Ucraina pe calea europeana".

Potrivit datelor ultimului recensamant din 2011, in Romania traiesc peste 52.000 de persoane de nationalitate ucraineana. In realitate, numarul este mult mai mare.

Reprezentantul minoritatii ucrainene in Parlamentul Romaniei este deputatul Ion Marocico, un om tanar, decis sa contribuie la bunele relatii romano-ucrainene, in contextul in care statul roman sprijina toate minoritatile din Romania.

#ministrul ucrainean de externe, #relatia Romania Ungaria, #acord asociere UE , #Ministri