Ponta l-a desemnat pe Cristian Ghibu pentru a gestiona activitatea curenta la Transporturi

Luni, 15 Iulie 2013, ora 15:43
1524 citiri
Ponta l-a desemnat pe Cristian Ghibu pentru a gestiona activitatea curenta la Transporturi
Sursa foto: Adevarul

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Transporturilor, l-a desemnat luni pe secretarul de stat Cristian Ghibu pentru gestionarea treburilor curente ale ministerului.

"M-am vazut cu secretarii de stat, cu secretarul general si cu cativa dintre presedintii Consiliilor de Administratie de la principalele societati aflate in domeniul transporturilor. Nu poti sa lasi un minister de o asemenea importanta nici macar o zi fara sa fie cineva care gestioneaza. L-am desemnat pe secretarul de stat Ghibu pentru gestionarea treburilor curente ale ministerului.

Am vrut sa dau un semnal foarte clar ca nu se inceteaza activitatea aici si tot ceea ce tine de transport feroviar, naval de celelalte proiecte importante ale ministerului se continua", a declarat Victor Ponta.

Acesta a adaugat ca "sunt foarte multe probleme. Mesajul meu a fost foarte clar de continuitate. Toti cei care sunt aici trebuie sa-si desfasoare activitatea in mod normal si evident ca doresc cat mai repede sa fie un ministru plin care sa se ocupe asa cum este normal".

Primul-ministru Victor Ponta a preluat luni mandatul interimar de ministru al Transporturilor de la Relu Fenechiu, care a fost vineri revocat din functie, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat in dosarul "Transformatorul" la cinci ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

In ceea ce priveste numirea unui nou ministru la Transporturi, Victor Ponta a spus ca va avea discutii pe aceasta tema luni si marti.

"Am discutat cu domnul Antonescu (presedintele PNL, Crin Antonescu n.r), la telefon pentru ca nu este in tara. O sa discut cu domnul Chitoiu (Daniel Chitoiu n.r) care, ca vicepremier, coordoneaza activitatea in Guvern din partea colegilor liberali si trebuie sa vorbesc cu presedintele, evident, pentru ca nu pot sa fac o propunere inainte de a-l informa. Asa cred ca trebuie sa functioneze lucrurile (...) Eu am lucrat foarte bine cu domnul Silaghi (Ovidiu Silaghi n.r), a avut acea problema cu ANI.

Inteleg ca decizia nu este doar in prima instanta, ci decizia judecatorilor de clasare a lucrarilor este chiar definitiva. Acesta este motivul pentru care nu a fost nominalizat in al doilea Guvern, cel din decembrie, pentru ca avea acea sesizare de la ANI. (...) Si cu Cosmanciuc (Mugur Cozmanciuc n.r) am lucrat. Nu vreau sa comentez, pentru ca in acest moment nu am nicio propunere din partea PNL, nicio propunere oficiala", a explicat primul ministru.

Biroul Politic National al Partidului National Liberal se va reuni marti, la ora 12.00, in sala de sedinte a Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor pentru a face o propunere pentru conducerea Ministerului Transporturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ghibu administrare Ministerul Transporturilor, #interimat Ponta Ministerul Transporturilor, #condamnare Relu Fenechiu , #Ministri