Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orban vrea sa simplifice procedurile de accesare a fondurilor de coeziune

Orban vrea sa simplifice procedurile de accesare a fondurilor de coeziune


Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, a declarat, joi, ca va prezenta in curand guvernului o propunere de simplificare privind procedurile pentru fondurile utilizate in politica de coeziune.

"Ne propunem ca in foarte scurt timp, daca nu saptamana viitoare, in doua saptamani, sa punem pentru prima data pe pe masa guvernului o propunere de simplificare in ceea ce priveste procedurile pentru fondurile care sunt utilizate pentru politica de coeziune", a precizat Leonard Orban, la conferinta "Evaluarea: constatari si experiente pentru perioada 2014-2020".

Masurile propuse vor veni in sprijinul beneficiarilor care se plang de numarul prea mare de documente.

"Va fi un memorandum cu niste masuri care vor fi introduse in foarte scurt timp astfel incat sa contribuie in principal la sprijinirea beneficiarilor. De foarte multe ori, beneficiarii s-au plans ca trebuie, cand au facturi sau cereri de rambursare, sa prezinte o serie intreaga de documente, mult prea multe documente. Vrem sa simplificam acest proces, vrem ca inclusiv verificarile sa se concentreze doar asupra sumelor importante, nu asupra sumelor foarte mici. Sunt chestiuni care vor ajuta atat beneficiarii, cat si structurile care gestioneaza fondurile comunitare", a precizat ministrul MAEur.

Potrivit proiectului de memorandum, fiecare autoritate de management va trebui sa prezinte "o lista exhaustiva cu documentele pe care beneficiarii trebuie sa le prezinte atunci cand inainteaza cererile de rambursare".

Leonard Orban a explicat ca nu i se pare "normal" sa fie cerute atat de multe documente pentru accesarea fondurilor comunitare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 961 ori