Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orban: Rata de absorbtie la fonduri structurale si de coeziune a crescut la 6,3%

Orban: Rata de absorbtie la fonduri structurale si de coeziune a crescut la 6,3%


Absorbtia efectiva in cazul fondurilor structurale si de coeziune a ajuns la 1,211 miliarde de euro, ceea ce reprezinta 6,3% din alocare, a anuntat miercuri ministrul propus al afacerilor europene, Leonard Orban.

"Principalul obiectiv pe care l-am avut in 2011 a fost deblocarea procesului de transmitere a cererilor de rambursare catre CE. Acest proces s-a deblocat ,dar in anumite conditii".

"Din fondurile structurale si de coeziune alocate pentru perioada 2007-2013, mai precis 19,21 miliarde de euro, pana la sfarsitul lunii ianuarie s-au contractat 67%, aproximativ 12,8 miliarde de euro".

"Platile catre beneficiari - acele plati interne efectuate - au totalizat 3,2 miliardede euro, ajungand la 15,6% din alocarea pentru perioada 2007-2013", a precizat Leonard Orban la audierile in cadrul comisiilor de afaceri europene ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Ministrul desemnat a precizat ca in special obiectivul privind rata reala de absorbtie, de minim 20%, este unul "extrem de ambitios si va putea fi realizat cu foarte mare dificultate in conditiile in care se va asigura o continuitate a eforturilor in acest domeniu".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1417 ori