Noile alocatii vor fi acordate diferentiat, in functie de veniturile familiei si numarul de copii

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 15:36
3492 citiri
Noile alocatii vor fi acordate diferentiat, in functie de veniturile familiei si numarul de copii

Alocatia de stat va fi unificata cu alocatia familiala complementara, respectiv alocatia de sustinere pentru familia monoparentala, iar noua alocatie fi mai mare pentru familiile cu venituri mai reduse si direct proportionala cu numarul de copii, arata o nota guvernamentala, obtinuta de NewsIn. 

"Una dintre masurile propuse prin Programul de Guvernare are in vedere unificarea alocatiei de stat cu alocatia familiala complementara, respectiv alocatia de sustinere pentru familia monoparentala cu posibila majorare a limitelor de venituri pana la care se acorda si/sau a cuantumurilor alocatiei, fara depasirea anvelopei totale pentru aceste doua tipuri de alocatii", se arata in documentul obtinut vineri de NewsIn.

"In prezent, alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala se acorda familiilor cu venituri pe membru de familie de pana la 470 lei, iar de aceasta alocatie beneficiaza un numar de aproximativ 799.300 familii, din care 598.200 de alocatie complementara si 201.100 de alocatie pentru familiile monoparentale", se explica in document.

"De alocatia de stat pentru copii 0-18 (19) ani beneficiaza un numar de 3,9 milioane copii, din care 395.300 sunt in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani copilul cu handicap si care beneficiaza de alocatia de stat de 200 lei", se mai arata in document.

Nota precizeaza ca noua alocatie rezultata se va acorda in "cuantumuri diferentiate in functie de veniturile pe membru de familie, stabilite pana la un anumit nivel si de numarul de copii din familie", iar "cuantumurile vor fi mai mari pentru familiile cu venituri mai reduse si direct proportionale cu numarul de copii".

Noua lege care reglementeaza regimul de acordare a alocatiilor pentru copii ar urma sa se aplice "incepand cu anul 2011, in conditiile in care Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale analizeaza in prezent cele mai eficiente variante de abordare, astfel incat sa se asigure o protectie adecvata a familiilor sarace cu copii, dar si o distributie rationala a resurselor finaciare dsponibile, incadrandu-ne in contextul constitutional al protectiei copiilor".

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat vineri ca familiile cu venituri mari nu vor mai primi alocatii pentru cresterea copiilor si ca statul va acorda alocatii doar sub un anumit plafon al venitului familial. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alocatii, # venituri, # familie, # numar, # copii , #Ministri