Noi acuzatii pentru Corneliu Dobritoiu. DNA extinde urmarirea penala pentru fals in declaratii

Marti, 20 August 2013, ora 11:47
1316 citiri
Noi acuzatii pentru Corneliu Dobritoiu. DNA extinde urmarirea penala pentru fals in declaratii
Sursa foto: Epochtimes-romania.com

Fostul ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu, general maior in rezerva, s-a prezentat marti la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu atribuirea unei locuinte de serviciu.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii il vor anunta pe Dobritoiu ca a fost extinsa urmarirea penala impotriva sa pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii.

In 16 aprilie, DNA informa ca procurorii au inceput urmarirea penala fata de generalul maior in rezerva Corneliu Dobritoiu, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participatiei improprii.

"Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, s-a stabilit ca invinuitul Dobritoiu a inchiriat si, ulterior, a cumparat, in regim subventionat, o locuinta de serviciu de la Ministerul Apararii Nationale, cu incalcarea prevederilor legale, facand uz de declaratii false care au fost de natura sa ii induca in eroare pe membrii comisiei de vanzare.

Astfel, la data incheierii contractului de vanzare-cumparare a locuintei de serviciu din municipiul Bucuresti, contractul de inchiriere era expirat (din data de 29.06.2005), nefiind astfel indeplinita conditia existentei unui contract de inchiriere valid la momentul vanzarii. Declaratia notariala data la 08.06.2005 de catre Corneliu Dobritoiu nu corespunde realitatii, deoarece, la momentul respectiv, acesta detinea impreuna cu sotia sa o locuinta proprietate personala", sustineau procurorii.

DNA precizeaza ca, alaturi de Dobritoiu, alte 10 persoane cu functii de conducere din MApN au achizitionat in conditii nelegale locuinte de serviciu la pret subventionat, persoane fata de care se efectueaza acte de urmarire penala.

Valoarea prejudiciului in dauna Ministerului Apararii Nationale se estimeaza la suma de 1,2 milioane lei.