Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mustea: Privatizarea Postei pana in iunie, Internet in fiecare locuinta de roman

Mustea: Privatizarea Postei pana in iunie, Internet in fiecare locuinta de roman


"In fiecare casa de roman" ae trebui sa existe internetul de banda larga iar anul acesta va fi organizatata privatizarea Postei Romane, a declarat vineri ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea.

"In primul este vorba despre un proiect care inseamna ducerea in fiecare casa de roman a internetului de banda larga, vorbim despre proiectul RO NET, de peste 80 de milioane de euro, care deja a demarat prin trimiterea prenotificarii la CE si care ne va permite pana in 2015 sa acopetrim cele 3650 de zone albe, acele zone in care nu exista acces la internet de banda larga", a spus noul ministrul despre unul dintre principalele sale obiective.

Printre preocuparile sale se mai afla dezvoltarea sistemului "electronic de achizitii publice care are rolul de a transparentiza procesul de achizitie publica" si "pentru acest an privatizarea Companiei Nationale Posta Romana prin majorari de capital, care trebuie sa se realizeze (...) in urma discutiilor cu FMI, CE si BM pana la sfarsitul lui iunie 2012".

Razvan Mustea a mai precizat ca va continua "implementarea proiectelor din fonduri europene si a agendei digitale pentru Europa". De asemenea, un alt obiectiv al sau este "dezvoltarea in continuare a sistemului national electronic de plati online, a taxelor si impozitelor, utilizand cardul bancar care va permite fiecarui roman sa-si plateasca taxele si impozitele (...) fara sa mai stea la cozi si fara drumuri".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1162 ori