MTI: 250 milioane de euro pentru aviatie si sectorul naval

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 16:30
1146 citiri
MTI: 250 milioane de euro pentru aviatie si sectorul naval

MTI va aloca in 2012 circa 250 milioane euro pentru investitiile din sectorul naval si aerian, iar printre proiectele avute in vedere se numara Aeroportul Mihail Kogalniceanu Constanta, podul rutier Canalul Dunare-Marea Neagra si dezvoltarea capacitatii feroviare in portul Constanta.

Pentru sectorul aviatic suma propusa in bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) pentru investitii este de circa 48 milioane euro.

Astfel, se vor aloca fonduri pentru reparatii capitale la aeronavele din dotarea Scolii Superioare de Aviatie Civila, respectiv 940.000 euro, dar si pentru reabilitatarea si dotarea Aeroportuluii Mihail Kogalniceanu Constanta - 24 milioane euro.

Pentru sectorul naval bugetul alocat se ridica la aproximativ 204 milioane euro.

Printre proiectele curpinse in bugetul de anul viitor se numara imbunatatirea conditiilor de navigatie pe Dunare, sectorul Calarasi-Braila (1,07 milioane euro), realizarea podului rutier al Canalului Dunare-Marea Neagra si lucrari pentru infrastructuri rutiere si de acces in portul Constanta(15 milioane euro), precum si finalizarea digului de larg al Portului Constanta (133 milioane euro).

Podul rutier Canal Dunare-Marea Neagra va lega portul Constanta la autostrada Bucuresti - Constanta si realizeaza o legatura directa intre partea de nord si partea de sud a portului Constanta. Lucrarile sunt deja in derulare.

De asemenea, in vederea dezvoltarii capacitatii feroviare in zona fluvio-maritima a Portului Constanta se vor aloca 6 milioane euro.

MTI va aloca alte trei milioane euro pentru echipamentul RoRIS (Romanian River Information Services), dar si 700.000 euro pentru modernizarea echipamentelor si instalatiilor pentru siguranta obiectivului si navigatiei .

#ministerul transporturilor, #port Constanta investitie, #investitii sector aerian, #Aeroport Mihail Kogalniceanu , #Ministri