Ministrul roman al justitiei mentinut in functie

Vineri, 23 Februarie 2007, ora 00:24
887 citiri

Primul-ministru roman Calin Tariceanu a anuntat joi ca il va mentine in functie pe ministrul justitiei Monica Macovei, a carei demisie a fost ceruta saptamana trecuta de Senat.

Tariceanu, in vizita in Japonia, si-a exprimat "satisfactia" fata de decizia de miercuri a Curtii Constitutionale , potrivit careia votul senatorilor in favoarea demisiei lui Macovei "nu are caracter de constrangere".

El a subliniat totusi ca nu trebuie "minimalizat avertismentul" Senatului la adresa ministrului, invitata sa "dovedeasca, prin activitatea sa si prin rezultatele muncii sale, ca este capabila sa duca la bun sfarsit" reformele angajate.

O serie de eurodeputati si organizatii neguvernamentale au indemnat sa nu fie revocat ministrul, considerat ca "unul din artizanii integrarii Romaniei in UE" la 1 ianuarie.
Reformele lansate de Macovei, acuzata de unii de intransigenta, au permis tarii sa scape unei clauze de salvgardare deosebit de severe, in virtutea careia Bruxelles-ul ar fi putut sa amane intrarea sa in UE.

Bucurestiul risca sanctiuni din partea Bruxelles-ului daca nu isi respecta angajamentele in domeniul luptei contra coruptiei si al independentei justitiei.

Sursa: Rador