Ministrul Muncii, ingrijorat de deficitul bugetar

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 13:41
1178 citiri
Ministrul Muncii, ingrijorat de deficitul bugetar

Anul viitor, in conditiile unui varf de plata al datoriei externe si ale unui deficit bugetar mai mic, Executivul va incerca o indexare a pensiilor cu rata inflatiei, a declarat ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Campeanu.

"Sunt foarte ingrijorata pentru 2013 si 2014. Deficitul pentru acest an este de 2,2% din PIB, iar la anul va fi 1,9%, deci mai mic. In plus, va trebui sa platim cam 5,3 miliarde euro datorie. Acum, cand cunosc situatia mai concret, ma intreb de ce a fost necesar acel imprumut de 20 miliarde euro facut pe parcursul ultimilor trei ani si unde s-a dus", a declarat Campeanu intr-un interviu acordat Agerpres.

Mariana Campeanu, care a ocupat functia de ministru a Sanatatii de doua ori pana in prezent, si-a exprimat intentia de a face parte din noul guvern.

Intrebata care este proiectul pe care il propune pentru urmatorii patru ani, ministrul a declarat ca si-ar dori sa schimbe sistemul de pensii din Romania.

"Mi-as dori sa schimbam sistemul de pensii publice din Romania in sensul introducerii conturilor individuale care sa permita urmarirea luna de luna a acumularilor banesti", a explicat Campeanu.

#Mariana Campeanu declaratii sistem pensii, #Campeanu ministru, #proiecte Campeanu, #buget 2013 Campeanu , #Ministri