Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Justitiei estimeaza ca va economisi 200.000 euro in 2009

Ministrul Justitiei estimeaza ca va economisi 200.000 euro in 2009

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a decis, la inceputul lunii iulie, sa reduca o serie de sporuri salariale acordate angajatilor din cadrul aparatului propriu al ministerului, estimandu-se ca, astfel, se vor economisi aproximativ 200.000 euro in 2009, potrivit unui comunicat remis de MJ. 

Ministrul a mai spus ca urmeaza evaluarea detasarilor care mai exista in minister si care, in prezent, costa institutia 500.000 de euro pe an,relateaza Business Standard.

Astfel, sporul PHARE de 75% nu se mai acorda, sporul ANP s-a redus de la 30% la 10% iar sporul de manager public s-a redus de la 55% la 25%, potrivit comunicatului remis.
Ministerul Justitiei precizeaza ca sporul ANP va fi redus numai in cazul personalului propriu al MJ. 

Ministrul a mentionat ca, deocamdata, a decis sa reduca sporul in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, de la 30% la 10% si sporul de manager public.

Predoiu a facut refererire si la sistemul de acordare a sporurilor in minister. Ministrul a precizat ca va evalua "exact cine face lucrari ANP si cine nu", deoarece nu i se pare normal ca "directii intregi sa primeasca sporul ANP".

Predoiu a mai spus ca, in privinta detasarilor, se va orienta catre magistratii care sunt din Bucuresti sau care sunt dispusi sa renunte la toate cheltuielile prilejuite cu ocazia detasarii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1242 ori
Citeste mai multe desprecheltuieli detasari magistrati sporuri