Ioan Rus, ministrul de Interne, a demisionat

Luni, 06 August 2012, ora 10:05
2254 citiri
Ioan Rus, ministrul de Interne, a demisionat

Ioan Rus, ministrul Administratiei si Internelor, a demisionat din functie, in urma presiunilor care s-au facut asupra ministerului in urma referendumului din 29 iulie.

Ioan Rus si-a anuntat demisia in cadrul unei conferinte de presa la sediul MAI.

Principalele declaratii ale lui Ioan Rus:

- Alegerile locale au fost bine organizate. La foarte scurt timp s-a organizat referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Prin efortul tuturor institutiilor, aceste liste au fost curatate, pe liste erau 18.294.514 cetateni.

- Dupa acest referendum, CCR ne-a cerut date privitor la aceste liste si a cerut lamuriri cu privire la precizia cu care au fost furnizate anumite date.

- Asupra mea si a MAI s-au exercitat nenumarate presiuni, nenumarate discutii si aprecieri, incepand cu Traian Basescu si terminand cu Crin Antonescu. Acest lucru este complet inacceptabil. Eu sunt un politician onest si corect.

"Asupra mea si a ministerului s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii si aprecieri din partea politicienilor romani, din partea lui Traian Basescu, dar si a lui Crin Antonescu. Eu consider de neacceptat, motiv pentru care, de astazi, mi-am inaintat demisia. Limitele demnitatii mele le stabilesc singur. Nu pot accepta ca MAI sa fie partas la nerespectarea legii", a declarat Ioan Rus, citat de Ziare.com.

Victor Paul Dobre si-a dat demisia din functia de ministru delegat pentru Administratie

PDL a cerut, duminica, prin vocea prim-vicepresedintelui democrat liberal Cezar Preda, demisia ministrului Ioan Rus pentru atitudinea publica pe care a avut-o in legatura cu "mini-recensamantul" in mediul rural.

"Cerem ca ministrul de Interne, Ioan Rus, sa demisioneze imediat. A fost in afara oricarui profil de ministru de Interne al Uniunii Europene. A spus public, in fata a 22 de milioane de romani, ca mini-recensamantul in mediul rural se rezuma la primari si la doi-trei oameni vajnici care o intreaba pe tata Maria daca Vasile e acasa. Iar daca tata Maria spune ca nu e acasa si e plecat in strainatate, acest cetatean european isi pierde dreptul de vot. Aceasta este atitudine de ministru de Interne? Noi spunem ca nu si domnul ministru Rus trebuie sa plece", a declarat Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie Ioan Rus , #Ministri