Ministerul Muncii: Cheltuielile de logistica, in crestere cu 733%

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 11:59
1261 citiri
Ministerul Muncii: Cheltuielile de logistica, in crestere cu 733%

Liberalul Dan Radu Rusanu i-a atras atentia, vineri, ministrului Muncii, Sulfina Barbu, ca exista pentru anul 2012, la ministerul pe care il conduce, o majorare de cheltuieli cu mobilierul, aparatura si birotica de 733% fata de anul curent.

In cadrul dezbaterilor asupra Legii bugetului la comisiile parlamentare, senatorul liberal Dan Radu Rusanu a sustinut ca "exista o boala" la nivelul tuturor ministerelor, aceea de a creste cheltuielile cu mobilierul, aparatura si birotica.

"La mobilier, aparatura si birotica este o crestere de 733% (...), la constructii 71,4%, la capitolul de masini cresterea este de 34,5%", a declarat el despre bugetul Ministerului Muncii pentru 2012. Rusanu a mai aratat, in acest context, ca Executivul a taiat Parlamentului din cheltuieli, insa el majoreaza ministerelor sale cheltuieli ce nu se justifica.

La randul lui, Eugen Nicolaescu (PNL) a sustinut ca viitorul buget al Ministerului Muncii, cat si cel al asigurarilor socaiale nu ofera "oamenilor toate drepturile". "Exista o constrangere a fondurilor fara nici o justifcare", a mai atras atentia liberalul, dupa ce Sulfina Barbu a prezentat bugetul ministerului pentru 2012.

Ministerul Muncii va avea un buget pentru anul viitor de 31,9 miliarde lei, ce reprezinta circa 5,5% din PIB. Aceste fonduri vor folosite, printre altele, cu asistenta sociala, cu subventiile si cu alte cheltuieli de capital, a declarat ministrul Muncii Sulfina Barbu in cadrul dezbaterilor din comisiile de buget- finante de la Parlament.

Bugetul Ministerului Muncii a fost adoptat de comisiile de specialitate cu 20 de voturi "pentru", 17 impotriva si 2 abtineri.

#ministerul muncii, #buget Ministerul Muncii 2012, #Sulfina Barbu buget minister , #Ministri