Ministerul Economiei da 90 de milioane de lei pentru trei proiecte pe energie

Marti, 07 August 2012, ora 11:26
1410 citiri
Ministerul Economiei da 90 de milioane de lei pentru trei proiecte pe energie

Trei beneficiari de finantare nerambursabila au primit 89,5 milioane de lei de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA). Cei trei beneficiari dezvolta proiecte in domeniul energiei.

Primul proiect pentru care MECMA a acordat finantare este dezvoltat de SNS Salrom, fiind intitulat "Cresterea eficientei energetice la nivelul instalatiei de preparare din cadrul SNS SA SALROM - Salina Cacica". Valoarea acestui proiect este de 18.039.896,64 lei, din care valoarea maxima eligibila nerambursabila, acordata din fonduri publice (Fondul European de Dezvoltare Regionala si bugetul de stat) este de 5.891.096,50 lei.

Implementarea acestui proiect va permire reducerea consumului de energie cu circa 40% - 50% la Salina Cacica. Proiectul este incadrat in Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

Al doilea proiect finantat de catre MECMA va fi implementat de Tymbark Maspex Romania (Valenii de Munte), fiind intitulat "Extinderea retelei de distributie a energiei electrice - Spor de putere Tymbark Maspex Romania". Valoarea acestui proiect este de 6.777.609 lei, din care valoarea maxima eligibila nerambursabila, acordata din fonduri publice este de 1.936.451 lei.

Investitia in extinderea retelei de distributie a energiei electrice 20 kV a companiei are drept obiectiv general crearea unei infrastructuri energetice necesare pentru alimentarea cu energie electrica a noilor activitati economice ce vor fi dezvoltate in cadul platformei industriale. Proiectul este incadrat in Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

Municipiul Oradea este al treilea beneficiar al finantarii nerambursabile, prin intermediul proiectului "Valorificarea energiei geotermale in asociatie cu pompe de caldura si gaze naturale, pentru producerea agentului termic de incalzire si preparare a apei calde de consum la consumatorii cartierului Nufarul I- Oradea", in valoare totala de 64.763.630,22 lei. Valoarea maxima eligibila nerambursabila, acordata din fonduri publice este de 51.085.264,97 lei.

Scopul acestui proiect consta in inlocuirea energiei termice provenite din carbune pentru prepararea agentului termic incalzire si apa calda de consum cu energie geotermala provenita de la forajele de adancime.

Rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune a crescut in iunie

Fondurile europene se vor injumatati din cauza incapacitatii de absorbtie - Consilieri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#MECMA finantare proiecte energiei, #proiecte energie Romania, #MECMA proiecte energie, #proiecte energie finantare nerambursabila , #Ministri