Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mihalache: Voi actiona in judecata ANI pentru acuzatii

Mihalache: Voi actiona in judecata ANI pentru acuzatii


Secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, a declarat ca ANI reprezinta "o oficina de propaganda politica", iar comunicatul acesteia este o "mizerie", demnitarul urmand sa actioneze in instanta Agentia pentru acuzele aduse.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, a fost gasit incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate, care a constatat faptul ca, pe langa functia din cadrul Executivului, a fost si administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnitatile publice, scrie Mediafax.

Mihalache afirma insa ca a depus la Registrul Comertului, in termenul de 30 de zile prevazut de lege, cerere de renuntare la calitatea de administrator al firmei SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL.

Mihalache a aratat totodata ca perioada semnalata de ANI ca reprezentand stare de incompatibilitate nu reprezinta 30 de zile.

"Domnului presedinte ANI o sa-i fac cadou un abac, pentru ca daca nu e in stare sa numere cu mintea 30 de zile, sa numere cu bilele", a afirmat Mihalache.

ANI: Secretarul General Adjunct al Guvernului, incompatibil

In acelasi timp, Mihalache spune insa ca este posibil sa existe o eroare materiala din partea contabilitatii firmei, care sa fi transmis in continuare, din eroare, date catre Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate din care sa rezulte ca el ar mai fi administrator.

El a precizat ca a transmis ANI in urma cu cateva zile, in termenul prevazut de lege, punctul sau de vedere si ca va actiona ANI in instanta.

"Comunicatul ANI este o mizerie, care arata ca Agentia Nationala de Integritate nu este altceva decat o oficina de propaganda politica si nu o institutie a statului de drept", a sustinut Mihalache.

Ministrii Eduard Hellvig, Ovidiu Silaghi si Liviu Pop, in vizorul Agentiei de Integritate

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului, informeaza, vineri, ANI.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 857 ori