Leonard Orban, despre raportul CE si deficitul de imagine al Romaniei - Interviu

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 13:21
1394 citiri
Leonard Orban, despre raportul CE si deficitul de imagine al Romaniei - Interviu

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, este de parere ca raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) pe Justitie, prezentat miercuri, la Bruxelles, este o "radiografie extrem de bine facuta Romaniei", cu bune si cu rele.

In ciuda criticilor subliniate de insusi Jose Manuel Durao Barroso, presedintele Comisiei Europene, Leonard Orban este optimist. "Eu sunt convins ca in momentul in care se va face un nou raport, toate elementele evidentiate in prima parte a recomandarilor, cea referitoare la statul de drept, vor fi indeplinite", a declarat ministrul Afacerilor Europene.

Invitat sa comenteze deficitul de imagine pe plan extern, cu care se confrunta Romania, in ultimul timp, ministrul a recunoscut ca acesta exista si a subliniat ca este nevoie de eforturi coerente astfel incat acesta sa fie corectat.

"Este nevoie de eforturi sustinute, consistente, coerente, astfel incat acest deficit de imagine, aceste probleme pe care le avem, sa fie corectate si imbunatatite", a adaugat Leonard Orban.

Citeste tot interviul - Leonard Orban, despre raportul CE si deficitul de imagine al Romaniei pe Ziare.com.

#interviu Leonard Orban raport MCV, #raport MCV Romania, #Leonard Orban raport CE Justitie, #raport MCV justitie Romania , #Ministri