Legea patronatelor va fi promovata pana la sfarsitul anului

Joi, 02 Iulie 2009, ora 17:36
1157 citiri
Legea patronatelor va fi promovata pana la sfarsitul anului

Legea patronatelor va fi promovata pana la sfarsitul anului, a declarat, joi, la Bistrita, ministrul Muncii, Marian Sarbu, la o intalnire cu oamenii de afaceri din judet, transmite corespondentul NewsIn.

"Eu sper ca pana la sfarsitul anului sa avem o lege a patronatului care sa coaguleze aria patronala", a declarat ministrul care a precizat insa ca autoritatile nu pot obliga organizatiile patronale sa se unifice pentru a purta un dialog unitar cu Guvernul.

"Noi am putea sa spunem ca, incepand de maine, organizatia patronala impreuna cu care noi luam decizii e una, numai ca am incalca niste principii cu rezonanta internationala, iar eu nu sunt de acord. E in mana organizatiilor patronale sa se organizeze.

Tot discutam despre aceasta problema, dar cand e vorba sa stabilim criterii de reprezentativitate, tot timpul e cate o organizatie care spune ca nu e de acord fiindca vor fi mai putini sefi", a declarat Sarbu.

Ministrul a adaugat ca isi da seama ca "problema este delicata", dar rezolvarea ei trebuie sa vina din alta parte.

"Eu sunt un militant pentru ca cei doi parteneri, patronate si sindicate, sa-si gaseasca singuri formele de organizare pe care sa le propuna Guvernului", a declarat Sarbu.

Cel care a ridicat problema a fost presedintele Asociatiei Intreprinderilor Mici si Mijlocii Bistrita-Nasaud (IMM), Valer Sanmihaian, potrivit caruia dialogul intre Guvern si sapte confederatii patronale nu are cum fi constructiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lege, #patroni, #ministrul, #muncii, #sarbu , #Ministri