Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Isarescu: Numirea lui Florin Georgescu la Finante, un cost pentru BNR

Isarescu: Numirea lui Florin Georgescu la Finante, un cost pentru BNR


Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca numirea prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, ca ministru al Finantelor reprezinta un cost pentru BNR, dar un castig din punct de vedere al conlucrarii cu ministerul.

Guvernatorul BNR a explicat ca la BNR "deciziile sunt in mare masura colective", insa Florin Georgescu se ocupa de "o zona de stricta specialitate".

"Este vorba despre acest cadru legislativ pentru situatii bancare speciale, cu banci punte, cu diverse operatiuni posibile in momente dificile, nu pentru ca ele s-ar intampla, ci pentru ca trebuie sa fim pregatiti datorita restructurarii sistemului bancar.

In tot acest cadru il avem pe dansul ca protagonist principal si pe cei de la Directia de Reglementare si de la Directia de Supraveghere, doua directii pe care dansul le coordona. Noi am discutat despre realocarea responsabilitatilor catre ceilalti membri ai conducerii executive si nu putem spune ca nu simtim o povara in plus. Sunt responsabilitati mari, dificile", a mai spus Isarescu.

Guvernatorul BNR considera ca, din punct de vedere al conlucrarii cu Ministerul de Finante si in general cu politica economica a Guvernului, este categoric un castig.

"Avem de colaborat cu o persoana cu vasta experienta si in domeniul financiar, fiscal, dar si in domeniul bancar. Ne cunoastem, dansul este un foarte bun profesionist si a fost si un foarte bun coleg", a mai spus Isarescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2249 ori