Ioan Rus: Stiu ce trebuie sa facem pentru deblocarea dosarului Schengen

Luni, 07 Mai 2012, ora 12:10
1090 citiri

Ministrul propus al Internelor, Ioan Rus (PSD), a declarat luni la audierile din comisii ca stie ce trebuie sa faca pentru deblocarea dosarului Schengen, anume intensificarea discutiilor bilaterale.

"Schengen este este probabil cel mai important obiectiv de politica externa a Romaniei. Stiu ce eforturi s-au facut, stiu ce ar trebui sa facem, cu toate ca exista probleme, iar daca ne uitam in jur legat de migratia ilegala, probabil ca nu acesta este principalul factor pentru blocajul Romaniei. Printr-un efort de discutii bilaterale mai mare decat acum vom reusi sa deblocam acest proces", a declarat Rus. El a explicat ca ministrul de Interne, cel de Externe si premierul vor trebui sa faca cat mai multe demersuri in plan european in acest sens.

"Un obiectiv este intarirea competentelor autoritatilor locale. Vom face o analiza in perioada urmatoare, acest lucru se datoreaza unor probleme legate de legislatie, salarizare, numarul angajatilor. Vom vedea ce lucruri putem face astfel incat MAI sa devina la fel de competitiv cum ne dorim. Al doilea obiectiv este lupta impotriva coruptiei si aici vom avea in vedere o serie de lucruri legate de prestatia in sine a ministerului, colaborarea intre structurile ministerului si colaborarea cu alte structuri, precum ANAF. Un alt obiectiv este managementul integrat al frontierelor", a mai declarat Rus in comisii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ioan Rus Schengen, #Obiective Ioan Rus audieri, #declaratii Rus audieri , #Ministri