Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitiile statului: 56.000 de lei pentru a conecta o scoala la Internet

Investitiile statului: 56.000 de lei pentru a conecta o scoala la Internet


Ministerul Comunicatiilor si Ministerul Educatiei au semnat luni contractul de finantare din fonduri structurale a proiectului privind conectarea la internet broadband a peste 2.400 de scoli din zona rurala si mic urbana, investitie de 135,4 milioane lei.

"Obiectivul general al proiectului consta in facilitarea accesului public a institutiilor de invatamant in zonele de esec ale pietei, zone rurale si mici urbane dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicatii, prin cresterea utilizarii Tehnologiei informatiei si comunicatiilor (TIC), sustinerea conectarii la broadba nd, precum si prin consolidarea infrastructurii TIC", se arata intr-un comunicat al Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Proiectul "Internet in scoala ta. Conectarea la internet broadband a unitatilor scolare din zona rurala si mic urbana" are o valoare de 135,4 milioane lei si va fi implementat 12 luni.

Prin acest proiect se urmareste c onectarea a 2.446 scoli din mediul rural si mic urban la internet prin conexiune broadband si facilitarea accesului la internet pentru aproximativ 650.000 elevi si aproximativ 48.000 profesori din mediul rural si mic urban.

De asemenea, se va asigura reducerea decalajului educational dintre mediile urban si rural in domeniul utilizarii TIC si asigurarea suportului tehnic pentru toate unitatile scolare implicate in proiect.

"Acest obiectiv va fi atins prin implementarea unui sistem de monitorizare, management al retelei si suport call-center si instruirea de persoane pentru asigurarea suportului tehnic ce vor asigura mentenanta, durabilitatea si sustenabilitatea operationala a proiectului si de persoane cu atributii de administrare regionala a retelei", se precizeaza in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1256 ori