Hunor Kelemen, propus ministru al Culturii, a primit recomandarea comisiilor de specialitate

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 23:00
1149 citiri
Hunor Kelemen, propus ministru al Culturii, a primit recomandarea comisiilor de specialitate

Parlamentarii Comisiilor de cultura din Senat si Camera Deputatilor si cei ai Comisiei pentru UNESCO l-au recomandat miercuri, in unanimitate, pe deputatul UDMR Hunor Kelemen pentru un nou mandat de ministru al Culturii si Patrimoniului National (MCPN) in Cabinetul Ungureanu.

Acesta si-a exprimat speranta ca va putea continua proiectele incepute in 2010 si 2011 si sa demareze unele noi in 2012.

"La Ministerul Culturii a existat o continuitate a proiectelor, fiecare ministru a finalizat proiectele incepute de predecesori si a promovat unele noi", a spus Hunor Kelemen.

Ministrul propus isi doreste sa finalizeze proiectele de investitii in infrastructura culturala, de restaurare a monumentelor istorice si sa trimita in Parlament proiectul de lege a patrimoniului national.

In 2012, Hunor Kelemen isi propune, printre altele, sa finalizeze lucrarile de reabilitate la Teatru National "Vasile Alecsandri" din Iasi si la Muzeul National de Arta al Romaniei, iar in 2013 sa termine lucrarile la Teatrul National din Bucuresti "Ion Luca Caragiale" si Palatul Culturii din Iasi.

Referitor la protestul artistilor care sunt nemultumiti de decizia ORDA de desfiintare a organelor de gestiune colectiva, problema sesizata de presedintele Comisie de cultura a Camerei Deputatilor, Raluca Turcan, ministrul propus a afirmat ca solutia sa o reprezinta "trecerea ORDA in totalitate in subordinea MCPN".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Hunor Kelemen ministru cultura, #cabinet Ungureanu, #ministri cabinet Ungureanu , #Ministri