Guvernul Ungureanu: Lista membrilor noului Cabinet

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 18:02
3079 citiri
Guvernul Ungureanu: Lista membrilor noului Cabinet

Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu si-a prezentat, miercuri, propunerile pentru componenta noului Cabinet, dupa discutii indelungate cu liderii Coalitiei. Marko Bela este propus pentru postul de vice prim ministru, Lucian Bode la Economie si Bogdan Dragoi la Finante.

Gabriel Berca a fost propus pentru Ministerul de Interne, Cristian Diaconescu la Ministerul de Externe, Alexandru Nazare la Ministerul Transporturilor si Laszlo Borbely la Ministerul Mediului.

Mai departe, Cristian Petrescu este propunerea premierului la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Gabriel Oprea la Ministerul Apararii Nationale, Catalin Predoiu la Ministerul Justitiei, Razvan Mustea la Ministerul Comunicatiilor si Claudia Boghicevici la Ministerul Muncii.

La Ministerul Educatiei Ungureanu l-a propus pe Catalin Baba, la Ministerul Sanatatii pe Ladislau Ritli, pe Stelian Fuia la Ministerul Agriculturii si pe Leonard Orban la Ministerul Afacerilor Europene.

Andreea Paul Vass, propusa initial la ministerul Economiei, a refuzat numirea din "motive personale".

"E o decizie personala, le multumesc tare tare mult colegilor care si-au pus increderea in mine. Ramanem colegi in continuare si construim impreuna", a declarat Vass marti seara, intr-o interventie televizata.

Business24 v-a prezentat principalele momente ale zilei in format LIVE TEXT:

14.00 Incep audierile ministrilor propusi de Mihai Razvan Ungureanu.

12.25 Ministri vor fi audiati in parlament de Comisia de Specialitate pana la ora 22, urmand ca joi de la ora 11 sa aiba loc sedinta comuna a celor doua Camere pentru prezentarea programului noului guvern, respectiv votul de investitura.

12:05 Cristian Petrescu, propus pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului:

Primul obiectiv in fruntea ministerului Turismului este pentru Cristian Petrescu gasirea, impreuna cu ministerul de Finante, a unei solutii pentru programul de dezvoltare a infrastructurii , un element "extraordinar de important pentru Romania".

El apreciaza programele incepute de Elena Udrea la Turism. "Lucram impreuna, proiectele dansei beneficiaza de o finantare buna, va fi un succes o continuare a acestor programe", a declarat Cristian Petrescu.

11.30 Prim ministrul desemnat prezinta propunerile pentru noul cabinet

Mihai Razvan Ungureanu vorbeste in fata presei si isi cere scuze pentru jurnalistii care au stat cu o seara in urma pe treptele guvernului pentru a afla numele noilor ministri.

Propunerile primului ministru desemnat sunt:

Marko Bela - vice prim ministru

Gabriel Berca la Ministerul de Interne

Bogdan Dragoi la Ministerul de Finante

Lucian Bode la Ministerul Economiei

Cristian Diaconescu la Ministerul de Externe

Alexandru Nazare la Ministerul Transporturilor

Laszlo Borbely la Ministerul Mediului

Cristian Petrescu la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Gabriel Oprea la Ministerul Apararii Nationale

Catalin Predoiu la Ministerul Justitiei

Razvan Mustea la Ministerul Comunicatiilor

Claudia Boghicevici la Ministerul Muncii

Catalin Baba la Ministerul Educatiei

Ladislau Ritli la Ministerul Sanatatii

Stelian Fuia la Ministerul Agriculturii

Leonard Orban la Ministerul Afacerilor Europene

- "Sunt fete noi, sunt profesionisti exceptionali, sunt oamenii cu care am lucrat. Este un guvern care merita incredere si care este pregatit sa primeasca nu doar schimbari de politica. Le voi cere competenta, profesionalism, responsabilitate, decenta, modestie si disponibilitate de dialog in asa fel incat intentiile guvernului sa poata fi auzite peste tot unde exista beneficiari intre cetatenii Romaniei".

- "Ei vor fi responsabili pentru punerea in aplicare a programelor de guvernare, responsabili pentru greseli si pentru tot ceea ce izbutesc sa faca".

11.27 Gabriel Berca, propus de PDL pentru ministerul de Interne:

- "Avem nevoie de echilibru si fac apel pe aceasta cale la opozitie. E necesar dialogul", a declarat Berca in fata presei.

- Intrebat daca a avut vreo discutie cu Traian Basescu pe aceasta tema, Berca a negat vehement aceasta ipoteza.

- Berca e convins ca Guvernul va trece. "E un guvern tanar, avem o obligatie fundamentala", a declarat acesta.

- Ministerele economice vor avea un rol extrem de important. "Stabilitatea economica s-a suprapus anului electoral".

- "Fiecare om este important in aceasta tara. Sunt nemultumiri, au fost si vor fi. Eu voi incerca sa am un dialog cu fiecare dintre ei. La ministerul de Interne vom avea astfel de dialoguri".

11.18 Lista propunerilor PDL, votate si acceptate

Gabriel Berca la Ministerul de Interne

Bogdan Dragoi la Ministerul de Finante

Lucian Bode la Ministerul Economiei

Alexandru Nazare la Ministerul Transporturilor

Cristian Petrescu la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Razvan Mustea la Ministerul Comunicatiilor

Claudia Boghicevici la Ministerul Muncii

Catalin Baba la Ministerul Educatiei

Stelian Fuia la Ministerul Agriculturii

11.15 Emil Boc prezinta lista ministrilor propusi de PDL

- Am incheiat intalnirea in care am luat decizia cu privire la sustinerea in totalitate a Cabinetului Mihai Razvan Ungureanu si PDL va acorda maine votul

- S-a incheiat o etapa importanta in evolutia Romaniei dupa 2008. Guvernul pe care l-am condus a avut datoria fundamentala de a scoate Romania din perioada caderii economice, de a o aduce la stabilitate economica. A fost mandatul de baza pe care l-am avut ca prim ministru. Ne-am atins acest obiectiv. Multumesc tuturor minstrilor din toate cabinetele pe care le-am avut.

11.10 Intalnirea s-a incheiat, iar Mihai Razvan Ungureanu anunta ca PDL va anunta decizia luata: "Va astept peste catva timp la etajul inferior, unde se afla biroul presedintelui Camerei Deputatilor pentru a va face cunoscuta lista, portofoliile la care ma gandesc si ocupantii lor", a declarat Ungureanu.

9.15 Premierul desemnat se intalneste cu liderii Coalitiei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvernul Ungureanu, #cabinet Ungureanu, #lista membri Guvern , #Ministri