Georgescu: Negocierile cu FMI vizeaza cresterea salariilor

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 21:16
1194 citiri
Georgescu: Negocierile cu FMI vizeaza cresterea salariilor

Ministrul propus al Finantelor, Florin Georgescu, a declarat miercuri ca negocierile care incep joi cu FMI vizeaza reintregirea salariilor bugetarilor.

"Guvernul Ponta, noi, membrii Guvernului, ne vom stradui si sunt sigur ca vom gasi solutiile necesare pentru satisfacerea promisiunilor referitoare la reintregirea salariilor personalului bugetar si pentru platile pentru pensionari, cele cuvenite, cu respectarea stricta a tintei de deficit bugetar asa cum va fi ea negociata si convenita cu reprezentantii institutiilor mentionate pentru anul acesta.

Deja vom inregistra in 2012 faptul ca ne inregistram sub 3% deficit european dupa standardele europene", a declarat Georgescu la finalul intalnirii de la sediul USL dintre premierul desemnat si ministrii propusi.

Ministrul propus al Finantelor a precizat ca se va negocia cu FMI cresterea salariilor si returnarea catre pensionari a unor CAS-uri. "De asta ne ducem maine la negocieri. Maine dupa-amiaza vom incepe negocierile. Scrisoare de intentie va fi finalizata la sfarsitul acestei saptamani. Vom respecta strict tinta de deficit care va fi negociata zilele viitoare. Eu nu am inca aceste calcule, dar acestea sunt coordonatele negocierilor noastre, de a ne incadra intr-un anumit deficit", a precizat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Florin Georgescu FMI, #Florin Georgescu crestere salarii bugetari , #Ministri