Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

G-7 a insistat asupra "nevoii de vigilenta", in privinta fondurilor de compensare a riscurilor

G-7 a insistat asupra "nevoii de vigilenta", in privinta fondurilor de compensare a riscurilor

Ministrii de finante si guvernatorii bancilor centrale din G7 au atras atentia asupra riscurilor date de fondurile de compensare a riscului, considerand ca este nevoie de o continuare a consultarilor care ar putea duce la o reglementare mai usoara a acumularilor de capital, informeaza Bloomberg.

Ministrii de finante si guvernatorii bancilor centrale din Grupul celor sapte state puternic industrializate (G7) plus Rusia s-au reunit, vineri, la Essen, in nordul Germaniei, pentru a discuta situatia economiei mondiale, la reuniune participand si reprezentantii mai multor tari emergente. Reuniunea, prezidata de ministrul de finante german, Peer Steinbrueck, au ajuns la concluzia ca evaluarea riscurilor potentiale a fondurilor de compensare a riscului a devenit, in ultimul timp, mai "complexa si mai provocatoare".

"Avand in vedere cresterea puternica a industriei fondurilor de compensare si instrumentele sale de tranzactionare, trebuie sa fim vigilenti", au subliniat ministrii si guvernatorii in comunicatul lor comun.

Ministrul german de finante a pus problema fondurilor de compensare pe agenda G-7, insistand asupra ingrijorarii date de expansiunea industriei de 1.400 de miliarde dolari care ameninta cu bulversarea pietelor financiare si cu intreruperea cresterii acestora. Ministrul german a beneficiat si de sustinerea omologului sau din Statele Unite ale Americii, Henry Paulson, care a declarat ca 'fondurile trebuie urmarite'.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 822 ori