Fermierii au nevoie de o banca, crede ministrul Agriculturii

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 21:02
1325 citiri
Fermierii au nevoie de o banca, crede ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat joi ca Romania are nevoie de o banca a fermierilor pentru finantarea agriculturii si a mediului rural, in conditiile in care nu mai sunt banci comerciale romanesti care sa sprijine acest sector.

"La ora actuala, Romania nu mai are o banca comerciala, exceptand CEC-ul, care este o banca mica, care sa fie implicata in agricultura. Nu mai avem banci romanesti care sa inteleaga interesul national si care sa se implice in a finanta agricultura si mediul rural", a declarat Stelian Fuia, la The Money Channel.

Ministrul a precizat ca in prezent bancile nu au interes sa finanteze agricultura. "Standardele bancilor din Romania sunt foarte ridicate pentru fermierul roman. Se simte cu ardoare nevoia unei banci a fermierilor, o banca care sa se implice activ in a finanta atat agricultura, cat si mediul rural. Nu numai agricultorii au probleme, ci si primariile in a-si finanta proiectele de investitii", a mai spus Fuia.

Ministrul Agriculturii crede ca o astfel de banca va avea mare succes si ar putea sa se infiinteze in urma initiativei unor fermieri importanti, consilii judetene sau municipii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fermieri finantare Romania, #fermieri banca finantare , #Ministri