Fenechiu, martor la DNA in dosarul scurgerilor de informatii in ministerul condus de Dragnea

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 09:19
2022 citiri
Fenechiu, martor la DNA in dosarul scurgerilor de informatii in ministerul condus de Dragnea

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, s-a prezentat, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie pentru a oferi informatii despre fostul sau subordonat, Valentin Preda, care a ocupa functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

Potrivit unor surse judiciare, el a fost chemat la DNA in calitate de martor in dosarul scurgerilor de informatii in care este implicat Valentin Preda, prins cu documente secrete pe treptele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, condus de Liviu Dragnea.

Raducu-Valentin Preda este urmarit penal de catre rocurorii DNA din luna februarie a acestui an pentru "infractiunea de complicitate la folosirea, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informatii in legatura cu fapte de coruptie si infractiunea de detinere, in afara indatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat", potrivit DNA.

Practic, Preda este acuzat ca ar fi fost complicele lui Dan Emil Manolachi, ofiter de politie judiciara in DNA. Manolachi i-ar fi dat lui Preda informatii clasificate, din dosarele DNA, fostul secretar de stat valorificand informatiile.

Dan Emil Manolachi este cercetat pentru "infractiunea de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informatii, infractiunea de divulgare a secretului care pericliteaza siguranta statului si infractiunea de favorizare a infractorului in legatura cu fapte de coruptie", arata DNA.

#Relu Fenechiu DNA, #audiere Fenechiu DNA, #scandal Valentin Preda Fenechiu, #Fenechiu martor dosar Preda , #Ministri