Fenechiu afla pe 12 iulie daca merge la inchisoare sau ramane ministru UPDATE

Joi, 04 Iulie 2013, ora 15:38
1489 citiri
Fenechiu afla pe 12 iulie daca merge la inchisoare sau ramane ministru UPDATE

Judecatorii ICCJ au anuntat joi ca se vor pronunta pe 12 iulie, la ora 15.00, in dosarul "Transformatorul", in care Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA. Acestia au cerut Curtii o pedeapsa de 15 ani de inchisoare cu executare pentru ministrul liberal.

La intrarea in sala de judecata, ministrul Transporturilor si-a exprimat speranta ca dosarul va fi solutionat cat mai repede, astfel incat sa-si poate continua cariera politica in "in conditii normale".

"Este o decizie foarte importanta. Cea mai importanta decizie este in ceea ce priveste cariera mea. De opt ani cariera mea este afectata de acest proces. Astept de mult timp sa se termine, ca sa imi desfasor cariera politica in conditii normale, nu in stres", a declarat Relu Fenechiu, joi dimineata.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca este mirat ca se afla in aceasta situatie si lucrurile de care este acuzat trebuie probate prin dovezi temeinice.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in iunie 2012, in dosarul cunoscut ca "Transformatorul", fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intreruptoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.

In acest dosar, alaturi de Fenechiu sunt judecati fratele acestuia, Lucian Fenechiu, actionar sau administrator la aceleasi firme, si Mihai Bogdan Damian, asociat unic si administrator la SC Euro Plus SRL Iasi si actionar al SC Fene Grup SA, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sentinta Relu Fenechiu, #dosar Fenechiu Transformatorul, #hotarare judecatori Fenechiu Transformatorul , #Ministri